Muhteşem Böğürtlenli Cheesecake

Dilim dilim keyifle yenecek enfes bir cheesecake tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, klasik cheesecake lezzetine böğürtlenden gelen tatlı ve ekşi bir dokunuş katıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek kadar şık ve lezzetli bir tatlı sunmanıza olanak tanıyacak. İhtiyacınız olan malzemeler çoğunlukla her evde bulunan malzemelerden oluşuyor. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı renklendirecek bu cheesecake'i mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Hazırlama aşamalarını takip ederek, siz de bu enfes tatlıyı kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler ve Hazırlanışı

Kuru Taban

* 3 paket tam buğdaylı bisküvi
* 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
* 3 yemek kaşığı süt
Öncelikle, bisküvileri robottan geçirip incecik bir toz haline getirin. Eritilmiş tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 20 cm çaplı bir kek kalıbının tabanına yayın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.

Cheesecake Kreması

* 4 su bardağı süt
* 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 paket labne peyniri
* 1 paket vanilya
Bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp labne peynirini ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Hazırlanan kremayı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, buzdolabında beklettiğiniz bisküvi tabanının üzerine yayın.

Böğürtlen Sosu

* 2 su bardağı böğürtlen
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
Böğürtlenleri, şekeri ve nişastayı bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Soğumasını bekleyin. Soğuyan böğürtlen sosunu, cheesecake'in üzerine yayın. Buzdolabında en az 4 saat veya tercihen gece boyunca soğumaya bırakın. Servis etmeden önce dilimleyip süsleyebilirsiniz.

Servis Önerisi

Soğuttuğunuz böğürtlenli cheesecake'inizi çilek, ahududu gibi meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında bir fincan çay veya kahve ile mükemmel bir ikili oluşturur. Afiyet olsun!