Nefis Bir Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Hazır çorba tüketiminin en yüksek olduğu kategorilerden biri olan kremalı mantar çorbasını artık evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bu tarifimizle, restoran kalitesinde bir çorbayı pratik ve ekonomik bir şekilde hazırlayacaksınız. İşte size lezzetli bir yemek deneyimi yaşatacak, misafirlerinizi de etkileyecek muhteşem bir tarif. Sıradan bir akşam yemeğini bile özel bir hale getirecek bu çorba, sıcak ve doyurucu bir seçenek olacaktır. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu tarif, her yaş grubuna hitap edecek kadar lezzetli. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz içine taze maydanoz veya dereotu ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1 paket mantar* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3-4 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 paket krema

Hazırlanış

1. Öncelikle mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
2. Geniş bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını ekleyin ve eritin.
3. Doğranmış mantarları tencereye ekleyip, orta ateşte yaklaşık 5-7 dakika kadar soteleyin.
4. Ardından unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
5. Tencereye yeterli miktarda su veya et suyu ekleyin (yaklaşık 1 litre). Karıştırarak kaynatın ve kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın.
6. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kremayı ekleyin ve çorbayı yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Kıvamını kontrol edin ve gerektiğinde daha fazla su ekleyebilirsiniz.
7. Ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya kızarmış ekmek dilimleri ekleyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Kremalı mantar çorbasınızı, kızarmış ekmek dilimleri, taze maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında çıtır çıtır bir ekmek veya kraker ikram edebilirsiniz.