Diyarbakır Usulü İçli Köftenin Sırrı

Eşsiz lezzetiyle ünlü içli köfte tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifimizde, özgün Diyarbakır lezzetini yakalamak için özenle seçilmiş malzemeler ve özel bir hazırlanış yöntemi kullanacağız. Malzemelerin tazeliği ve doğru ölçüler, mükemmel bir içli köfte deneyimi için çok önemlidir. Hazırlık aşamasında sabırlı olmak ve her adımı doğru bir şekilde uygulamak, enfes bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız, bu enfes içli köfteleri tattıktan sonra, tarifimizi defalarca yapmaya çalışacaklarından emin olabilirsiniz. Bu tarifle, evinizde Diyarbakır'ın eşsiz lezzetini yaşayabilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Harç İçin

* 500 gram ince bulgur
* 250 gram yarma
* 1 tatlı kaşığı tuz

Malzemeler: İç Harç İçin

* 5 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 500 gram orta yağlı kıyma
* 10 gram tereyağı
* 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kuru reyhan
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle iç harcı hazırlayalım. Tereyağını bir tavada eritip, ince kıyılmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim. Daha sonra baharatları (pul biber, karabiber, kuru reyhan ve tuz) ekleyip iyice karıştıralım. Son olarak, ince kıyılmış maydanozu da ekleyip ocaktan alalım. İç harcımız hazır. Bulguru ve yarmaları geniş bir kapta karıştıralım. Üzerine tuzu ekleyip, ılık suyla ıslatalım. Islanan bulgur ve yarmanın yumuşaması için en az 30 dakika bekletelim. Yumuşayan karışımı iyice yoğuralım. Hazırladığımız iç harçtan küçük parçalar alıp, yoğurduğumuz bulgur harcının içine koyarak köfte şeklini verelim. Kaynar suda yaklaşık 15 dakika haşlayalım. Haşlanan içli köfteleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!