Ev Yapımı Mantı Hamuru

Nefis bir mantı için öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. 3 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 1 yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu derin bir kapta iyice yoğuralım. Eğer hamur çok kuruysa azar azar su ekleyebilirsiniz. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde etmeniz önemlidir. Yoğurduktan sonra hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Dinlenen hamuru un serptiğiniz tezgahta incecik açın. Arzuya göre küçük kareler veya yuvarlaklar halinde kesin. Hazırladığınız hamurlarınızı bir kenarda bekletin.

Lezzetli Mantı İçi

250 gram kıymayı, ince ince kıyılmış orta boy bir kuru soğanı, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve yarım çay kaşığı pul biberi bir kapta iyice karıştırın. Kıyma harcını hazırladığınız hamurların içine koyarak küçük mantılarınızı şekillendirin. İsterseniz iç harcına maydanoz veya dereotu da ekleyebilirsiniz. Bu, mantınıza farklı bir lezzet katacaktır. Hazırladığınız mantıları buharda pişirebilirsiniz. Buharda pişirme işlemi yaklaşık 15-20 dakika sürer. Pişen mantıları bir kenara alın.

Sarımsaklı Yoğurt Sos ve Tereyağlı Sos

Bir kase sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Yoğurdunuza 1 çay kaşığı nane, yarım çay kaşığı sumak ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve 2 yemek kaşığı salçayı ekleyerek kavurun. Tereyağı ve salça karışımını mantınızın üzerine gezdirin. Pişen mantıları sarımsaklı yoğurt üzerine koyup, üzerine tereyağlı sosu gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!