Evde Yapımı Kolay Acılı Ezme
Et ve tavuk yemeklerinin yanında mükemmel bir lezzet sunan acılı ezme tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Kebapçılardan aşina olduğumuz bu enfes mezeyi artık evinizde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabilir. Az bir zaman ayırıp bu tarifi denediğinizde, lezzetine kendiniz de hayran kalacaksınız. Özellikle yaz akşamlarında sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu acılı ezme, misafirlerinizi de etkileyecektir. Bol baharatlı ve ferahlatıcı yapısıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın!
Gerekli Malzemeler
Bu tarif için aşağıdaki malzemeleri temin etmeniz gerekiyor. Malzemelerin ölçülerini dikkatlice takip ederseniz, mükemmel bir acılı ezme elde edeceksiniz. Taze ve kaliteli malzeme kullanmanız, lezzetin daha da artmasını sağlayacaktır. Özellikle domateslerin olgun ve sulu olmasına özen gösterin. Sarımsak miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha çok acılı bir acılı ezme isterseniz, pul biber miktarını artırabilirsiniz. Malzemeleri hazırladıktan sonra, hazırlanış aşamasına geçebilirsiniz.
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 10-12 dal maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
Acılı Ezme Hazırlama Adımları
Öncelikle tüm sebzeleri iyice yıkayıp temizleyin. Domatesleri, soğanı, sarımsakları ve biberleri küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Bir kapta zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, limon suyu, nar ekşisi, tuz, pul biber, nane ve kırmızı toz biberi karıştırın. Daha sonra doğranmış sebzeleri de ekleyip iyice karıştırın. Acılı ezmenizi buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Bu, ezmenin lezzetlerinin birbirine daha iyi karışmasını sağlayacaktır. Servis etmeden önce bir kez daha karıştırın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun!