Muhteşem Bir Limonlu Cheesecake Deneyimi
Pastanelerdeki lezzetli
cheesecake'lerden farksız, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir tarif. Bu tarifle, hem zamandan hem de paradan tasarruf ederek, dilediğiniz zaman kendinize ve sevdiklerinize enfes bir
limonlu cheesecake keyfi yaşatabilirsiniz. İnanılmaz lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu
cheesecake'i çok sevecek. Özel günleriniz için harika bir tercih olacaktır. Hazırlaması oldukça basit ve pratiktir. Malzemeleri temin etmeniz çok kolay ve her evde bulunabilir.
Malzemeler
Kuru Taban İçin:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
Cheesecake Karışımı İçin:
- 600 gram labne peyniri
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1 kutu sıvı krema
- 1 paket vanilya
Limonlu Sos İçin:
- 1 çay bardağı limon suyu
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2,5 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Hazırlanışı
Öncelikle, yulaflı bisküvileri rondodan geçirip ufalamalısınız. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kek kalıbının tabanına yayın. Buzdolabında en az 30 dakika bekletin. Ardından, labne peynirini, şekeri, yumurtaları, nişastayı, sıvı kremayı ve vanilyayı mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı bisküvili taban üzerine yayın. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Bu sırada limon sosunu hazırlayın; limon suyunu, suyu, şekeri, nişastayı ve zerdeçalı tencereye alıp, kıvam alıncaya kadar pişirin. Soğuyan
cheesecake üzerine limon sosunu dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Son olarak, servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Bu enfes
tam ölçülü limonlu cheesecake'in tadını çıkarın!