Nefis Pofuduk Poğaça Tarifi

Pastane poğaçalarını aratmayacak kadar lezzetli ve pofuduk bir tarifle karşınızdayız! Bu tarif sayesinde evinizde, pratik ve kolay bir şekilde, mis gibi kokan poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirip, adımları takip ettiğinizde ortaya çıkan sonuç sizi şaşırtacak. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu poğaçalar, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir lezzet sunuyor. Hazırlık süreci oldukça keyifli ve sonuçta elde edilen yumuşacık, ağızda dağılan poğaçalar, tüm emeklerinize değecek. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle gönülleri fethedecek bu tarif, mutfağınıza renk katacak. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

Hamur için: 1 paket kuru maya, 1/2 su bardağı ılık su, 1/2 su bardağı ılık süt, 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 paket margarin, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 5-6 su bardağı un
İç malzemeler: 1 kase süzme peynir, 1 tutam maydanoz
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle mayayı ılık süt ve su karışımında eritip, 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra derin bir kapta yumurtaları, sıvı yağı, margarini, şekeri ve tuzu çırpın. Maya karışımını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve bezelere ayırın. Her bir bezeyi açıp iç harcını (süzme peynir ve maydanoz karışımı) koyarak kapatın. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!