Tarif Hakkında

Bu enfes dereotlu tam buğday poğaça tarifi, eşsiz lezzeti ve çıtır dokusuyla sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tarif, hem kahvaltılarınıza hem de çay saatlerinize mükemmel bir eşlikçi. Hazırlaması oldukça kolay olan bu poğaçalar, sizleri mutfağa davet ediyor. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Dilerseniz iç harcına farklı malzemeler de ekleyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Deneyerek kendi versiyonunuzu yaratmaktan çekinmeyin! Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar.

Malzemeler

* 1 adet yumurta akı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı tuz
* 3 su bardağı tam buğday unu* 10 adet zeytin (siyah veya yeşil)
* 1/2 kase peynir (beyaz peynir veya lor peyniri tercih edilebilir)
* 1/4 demet taze dereotu (kuru dereotu da kullanılabilir)
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Öncelikle, derin bir kapta yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu iyice çırpın. Daha sonra, elediğiniz tam buğday ununu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamı yumuşak ve ele yapışmayan bir hal alana kadar yoğurmaya devam edin. Zeytinleri, peyniri ve doğranmış dereotunu hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verin. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine susam serpin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Poğaçalarınızı daha lezzetli hale getirmek için, farklı baharatlar deneyebilirsiniz. Örneğin, pul biber veya kimyon ekleyebilirsiniz. Ayrıca, iç harcına farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, biber, domates veya ıspanak ekleyebilirsiniz. Poğaçalarınızın daha çıtır olmasını istiyorsanız, fırın tepsisine yağlı kağıt sermeniz önerilir.