Nefis Bir Lezzet: Fellah Köftesi

Herkesin sevdiği, yapımı sandığınız kadar zor olmayan fellah köftesi tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabiliyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak. Hazırlaması oldukça keyifli olan bu tarif ile mutfakta eğlenceli vakit geçireceksiniz. İşte adım adım, detaylı anlatımımız…

Gerekli Malzemeler

Kuru Malzemeler:

* 3 su bardağı esmer ince bulgur
* 3 su bardağı un
* 3 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz

Islak Malzemeler ve Baharatlar:

* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı domates sosu
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/3 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Adım Adım Hazırlanışı

Öncelikle, kuru malzemeleri (bulgur, un, su, tuz) büyük bir kapta iyice karıştırıp en az 30 dakika dinlendirelim. Bu süre zarfında bulgur şişecek ve hamurumuz kıvamını alacaktır. Daha sonra, ayrı bir kapta ıslak malzemeleri (biber salçası, zeytinyağı, domates sosu, sarımsak, maydanoz) karıştıralım. Dinlendirilmiş olan kuru karışıma ıslak karışımı ekleyip iyice yoğuralım. Hamurun kıvamı, kolayca şekil verilebilecek yumuşaklıkta olmalıdır. Eğer çok kuru ise azar azar su ekleyebilirsiniz. Hamuru istediğiniz boyutta köfteler haline getirip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika, kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!