Un, yumurta ve tuz kullanılarak hazırlanan hamur, en az 30 dakika dinlendirildikten sonra incecik açılır. Hamurun kalınlığı, raviolilerin pişirme süresini etkiler; ince bir hamur daha hızlı pişer. Dilimlenmiş hamur üzerine mantar dolgusu konularak, kenarları iyice kapatılır. Bu işlem, sabır ve dikkat gerektirir. Dolgu malzemesinin fazla miktarda konulması, raviolilerin yırtılmasına neden olabilir. Hazırlanan raviolleri, bol suda haşlayarak pişirebilirsiniz. Pişen raviolleri, sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.
Lezzetli Mantar Dolgusu
Tereyağı eritilip, arpacık soğan ve sarımsak kavrulur. Ardından doğranmış mantarlar eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. Un ilave edilerek hafifçe kavrulur ve krema ile karıştırılır. Maydanoz, parmesan peyniri, tuz ve karabiber eklenerek dolgu tamamlanır. Bu aşamada, baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dolgu, soğumaya bırakılmadan ravioli hamuruna konulmalıdır. Soğumuş dolgu, hamurun içinden dışarı çıkabilir. Dilerseniz, mantarları daha farklı şekilde de pişirebilirsiniz.
Kremalı Mantarlı Ravioli Sosu
Ayrı bir tavada tereyağı eritilir ve sarımsak hafifçe kavrulur. Krema eklenir ve kaynamaya bırakılır. Parmesan peyniri ve maydanoz ilave edilerek sos hazırlanır. Tuz ile tatlandırılan sos, pişmiş raviolilere eklenerek servis edilir. Sosun kıvamını, krema miktarını ayarlayarak kontrol edebilirsiniz. İsterseniz sosu biraz daha koyulaştırmak için biraz daha un ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce, üzerine taze rendelenmiş parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.