Lezzetli bir krep sarma için öncelikle krep hamurunu hazırlamalıyız. 2 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1,5 su bardağı süt ve 1/2 çay kaşığı tuzu derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Hamurun kıvamı akışkan olmalıdır. Çok koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru, hafif yağlanmış bir tavada ince ince pişirin. Pişen krepleri bir kenara ayırın. Krepleri birbirine yapışmaması için aralarına yağlı kağıt koyabilirsiniz. Her krep eşit büyüklükte olacak şekilde dikkatlice pişirin.
Kremalı Muhallebi Hazırlığı
Şimdi sıra enfes muhallebinizde. Ayrı bir kapta 3 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1/2 su bardağı şeker, 2,5 yemek kaşığı nişasta ve 1 adet yumurta sarısını iyice çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 1/2 paket krem şantiyi ekleyip çırpın. Muhallebinizin iyice soğumasını bekleyin. Soğumadan kullanmanız halinde krepleriniz ıslanabilir. Soğuyan muhallebiyi, hazırladığınız kreplere eşit şekilde yayın.
Sarma ve Sunum
Soğumuş muhallebiyi kreplerin üzerine yayın. Daha sonra krepleri rulo şeklinde sarın. Üzerlerine 1 çay kaşığı file badem, 50 gram sütlü çikolata ve 50 gram beyaz çikolata rendeleyerek süsleyebilirsiniz. Dilerseniz, farklı soslar veya meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu enfes muhallebili krep sarmalarını sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar geçirebilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketeceğiniz bu tatlı, hem ekonomik hem de oldukça lezzetli.
Tarifin Püf Noktaları
Krep hamurunun kıvamı önemlidir. Çok kalın olursa krepler sert olur, çok ince olursa yırtılabilir. Muhallebiyi soğutarak kullanmak, kreplerin ıslanmasını önler. Süslemede dilediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Farklı çikolata çeşitleri, meyveler veya fındık gibi kuruyemişler tercih edebilirsiniz.