Ev Yapımı Sakallı Poğaça: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Pastanelerde gördüğünüz enfes sakallı poğaçaları artık evinizde kolayca yapabilirsiniz! Bu tarifle ister mini sandviç, ister klasik poğaça olarak tüketin, isterseniz de sade bir şekilde afiyetle yiyin. Unutulmaz bir lezzet deneyimi için hemen denemeye başlayın. Yumuşak hamuru ve enfes aromasıyla tüm damakları cezbedecek bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşmak isteyeceksiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve pratik olduğu için, acemi aşçılar için de ideal bir seçenektir. Siz de bu enfes poğaçalarla kahvaltınıza veya çay saatinize farklı bir lezzet katabilirsiniz. Peki, daha fazla beklemeden bu muhteşem tarifi nasıl yapacağınızı inceleyelim mi?

Malzemeler: Hamur İçin

* 3 su bardağı un
* 5 gram instant maya
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1/2 su bardağı ılık süt
* 1/2 su bardağı ılık su
* 1/2 tatlı kaşığı tuz

Malzemeler: Üzeri İçin

* 1 yemek kaşığı krem peynir
* 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanış

Öncelikle, derin bir kapta unu, mayayı, zeytinyağını, şekeri, ılık sütü, ılık suyu ve tuzu iyice karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az 10 dakika yoğurun. Daha sonra hamuru temiz bir kaba alarak üzerini nemli bir bezle kapatıp, ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir tezgahta açın. Üzerine krem peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz ve dereotunu eşit şekilde yayın. Ruloya sarın ve istediğiniz kalınlıkta dilimler halinde kesin. Hazırladığınız dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Çırpılmış yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırarak poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın sarısı kızarana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!