Lezzetli bir akşam yemeği için evde hazırlayacağınız tagliatelle makarna tarifi ile başlıyoruz. 100 gram un, 1 adet yumurta, 10 cl zeytinyağı, 20 gram irmik unu, 10 gram tuz ve 1 çimdik şeker bir kapta iyice yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurma işlemine devam edin. Ardından streç filme sarıp en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ince uzun şeritler halinde açın ve istediğiniz kalınlıkta tagliatelle makarnalarını kesin. Bol suda haşlayarak pişirin. Suyun içine biraz tuz eklemeyi unutmayın. Pişen makarnayı süzün ve bir kenara koyun.
Klasik Napolitan Sosu
Şimdi ise enfes Napolitan sosumuzu hazırlayalım. 25 gram tereyağını bir tencerede eritin. 50 gram domates salçası, 1 çimdik pul biber ve 1 çimdik kekiği ekleyip orta ateşte 10 dakika kadar pişirin. Sosun kıvamını kontrol edin, çok koyu ise biraz su ekleyebilirsiniz. Arzuya göre daha yoğun bir lezzet için biraz rendelenmiş sarımsak da ilave edebilirsiniz. Pişen sosu tuz ile tatlandırarak makarnaların üzerine dökün.
Tagliatelle ve Napolitan Sosu Bir Arada
Haşlanmış tagliatelle makarnalarını hazırladığınız Napolitan sosuyla iyice karıştırın. Sosu makarnaların her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayın. İsterseniz taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Bu enfes makarna yemeği ile sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
Napolitan soslu tagliatelle'i parmesan peyniri ile servis etmenizi öneririz. Ayrıca yanında taze bir salata da mükemmel bir tamamlayıcı olacaktır.