Muhteşem Baharat Karışımıyla Zencefilli Kurabiye

Baharatlı kurabiyeleri seviyorsanız, bu tarif tam size göre! Evinizi saran enfes kokularla, tadına doyamayacağınız zencefilli kurabiyeler için ihtiyacınız olan her şey burada. Tarçın, yenibahar, karanfil ve muskatın eşsiz uyumu, bu kurabiyeleri benzersiz kılıyor. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek lezzetli kurabiyeler pişirebilirsiniz. Çay saatlerinizin yeni gözdesi olacak bu enfes kurabiyeler, misafirlerinizi de etkileyecektir. Çocuklarınızın da bayılacağı bu tarif, hafta sonu aktiviteleriniz için mükemmel bir seçenek. Özel günlerde de sunabileceğiniz bu kurabiyeler, sofralarınızı renklendirecektir.

Malzemeler

Kurabiye Hamuru İçin:

  • 110 gram tereyağı
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1/4 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Süsleme İçin:

  • 200 gram pudra şekeri
  • 1/3 su bardağı beze tozu
  • 3 yemek kaşığı su

Hazırlanış

1. Tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Pekmezi ilave edin ve karıştırın.
2. Ayrı bir kapta unu, baharatları, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelerin olduğu kaba azar azar ekleyerek karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
4. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
6. Kurabiyeler soğurken, pudra şekerini, beze tozunu ve suyu çırparak süsleme için bir karışım hazırlayın.
7. Soğuyan kurabiyeleri hazırladığınız karışımla süsleyerek servis edin.