Nefis Ev Yapımı Tereyağlı Simit
Pastanelerdeki o enfes simit lezzetini artık evinizde de yakalayabilirsiniz! Bu tarifle, kokusu ve tadıyla unutamayacağınız tereyağlı simitler pişireceksiniz. Çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içi ile, kahvaltınıza ya da çay saatinize mükemmel bir eşlik edecek. Hazırlık aşaması biraz zahmetli olsa da, sonucun tadına vardığınızda tüm emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Özellikle taze yapılmışken tadına doyamayacağınız bu simitler, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir lezzet. Deneyin ve farkı siz de görün! Bolca susamla süslediğiniz bu simitler, her lokmada mutluluk verecek. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifi çok sevecek.Malzemeler
* 1 su bardağı ılık su* 10 gram yaş maya
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3 su bardağı un (kabaca, daha fazla gerekebilir)
* 1 su bardağı susam
* 2 yemek kaşığı pekmez
Hazırlanış
1. Ilık suya mayayı ve şekeri ekleyip 5-10 dakika kadar bekletin. Maya köpürmeye başlamalıdır. Köpürmediyse mayanız aktif değil olabilir, yeni maya kullanmanız gerekebilir.2. Geniş bir kapta mayalı karışım, eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve tuzu birleştirin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Un miktarı, unun türüne göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden gerekirse daha fazla ekleyebilirsiniz. Hamur iyice yoğrulduktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
3. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve bezeler halinde bölün. Her bir bezeyi uzunlamasına ince bir şekilde açın ve hafifçe bükerek simit şeklini verin.
4. Pekmezi bir kapta ısıtın ve simitlerinizi pekmeze batırarak susama bulayın.
5. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
6. Sıcak sıcak servis edin ve afiyet olsun!