Nefis Bir Lezzet: Acılı Turşulu Noodle

Klasik noodle tariflerinden sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre! Evde bulunan karışık turşularınızı kullanarak hazırlayacağınız bu acılı turşulu noodle, hem pratik hem de son derece lezzetli. Özellikle turşu sevenler için mükemmel bir seçenek. Ağızda dağılan turşu parçaları ve baharatların uyumu, noodle'ların eşsiz bir lezzet kazanmasını sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, akşam yemeklerinizde veya misafirlerinize sunabileceğiniz hızlı bir atıştırmalık olarak değerlendirebilirsiniz. Malzemelerin birçoğunu muhtemelen zaten evinizde bulunduruyorsunuz. Deneyin ve farklı bir noodle deneyimi yaşayın!

Gerekli Malzemeler

* 300 gram karışık turşu
* 4 dal taze soğan (incecik doğranmış)
* 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 1 adet kuru acı biber (incecik doğranmış veya pul biber)
* 1/2 paket noodle (tercihen yumurtalı)
* 2 tatlı kaşığı biber salçası
* 5 yemek kaşığı soya sosu
* 1 yemek kaşığı susam yağı
* 1/2 çay bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Acılı Turşulu Noodle Hazırlama Adımları

Öncelikle, noodle'ları paket üzerinde belirtilen süreye göre haşlayıp, süzün ve soğuk suda çalkalayın. Daha sonra, bir tavada ayçiçek yağını ısıtın ve kuru acı biberi hafifçe kavurun. Ardından, biber salçasını ekleyip bir dakika kadar kavurun. İnce doğranmış taze soğanları da ekleyip, hafifçe soteleyin. Haşlanmış noodle'ları, karışık turşuları, soya sosunu ve susam yağını tavaya ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek, noodle'ların sosu iyice emmesini sağlayın. En son olarak, kavrulmuş susamları serpiştirip, karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!