Nefis Pastane Usulü Kurabiyeler
Pastanelerdeki lezzetli kurabiyelerin sırrını artık siz de biliyorsunuz! Bu tarifle, ağızda dağılan, çay saatlerinizin yeni favorisi olacak üzümlü kurabiyeleri kolayca hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabilecek türden. Hazırlama süreci de oldukça pratik ve kısa süre içinde enfes kurabiyelerin tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Ailenizle birlikte keyifli vakit geçirerek, evinizde mis gibi kokan kurabiyeler pişirebilirsiniz. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, küçük bir değişiklikle bile kurabiyelerin tadını kişiselleştirebilirsiniz!Malzemeler ve Hazırlanışı
Kurabiye Hamuru için: 8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, ½ su bardağı toz şeker, 1 yumurta, 1 yumurta akı, 1 limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, ½ su bardağı (1 parmak fazla) kuru üzüm, 3,5 su bardağı un.Sürme Malzemesi için: 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.
Öncelikle tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtayı ve yumurta akını ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip karıştırın. Ardından kuru üzümleri ve unu azar azar ekleyerek yoğurun. Eğer hamur çok sert ise, az miktarda süt ekleyebilirsiniz. Hamuru kurabiye kalıbıyla şekillendirerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve zeytinyağını karıştırıp kurabiyelerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.