Bu tarifle, Brüksel lahanasını sevmeyenleri bile etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Özel baharat karışımıyla hazırlanan bu lezzetli yemek, hem sağlıklı hem de oldukça doyurucu. Kızarmış ve hafifçe çıtır çıtır olan Brüksel lahanası, sofranızın yıldızı olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifin tadına bayılacaklar. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlıdır, bu yüzden zamanınız kısıtlı olsa bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Dilerseniz yanına pilav, patates püresi veya farklı bir garnitür de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
* 500 gram Brüksel lahanası* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı toz zerdeçal * 1 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı toz zencefil * 2-3 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Öncelikle Brüksel lahanalarını iyice yıkayıp, temizleyin. Daha sonra, her birini ikiye veya dörde bölün. Büyük bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon, zencefil ve pul biberi karıştırın. Hazırladığınız baharat karışımına Brüksel lahanalarını ekleyip, iyice karıştırarak her tarafının baharatla kaplanmasını sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve baharatlı Brüksel lahanalarını tek sıra halinde yayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi, fırınınıza ve Brüksel lahanalarınızın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra fırından çıkarıp sıcak servis edin.
Püf Noktaları
Daha lezzetli bir sonuç için, Brüksel lahanalarını fırına vermeden önce 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Bu, lahanaların daha eşit şekilde pişmesini sağlayacaktır. Ayrıca, fırınınızın gücüne bağlı olarak pişirme süresini ayarlamanız gerekebilir. Pişirme süresi boyunca arada bir kontrol ederek, yanmasını önleyebilirsiniz.