Nefis Fırında Kıymalı Kabak

Görüntüsüyle karnıyarığı andıran bu enfes yemek, orta kısımları kıymalı iç harçla doldurulmuş ve fırında pişirilen kabaklardan oluşuyor. Haşlanarak ön pişirme yapıldığı için oldukça hafif bir lezzet sunuyor. Kabakların yumuşak dokusu ile kıymanın lezzetli karışımı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Aileniz ve misafirleriniz için ideal bir yemek alternatifi olan fırında kıymalı kabak, pratik hazırlanışı ile de dikkat çekiyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek arayanlar için birebir. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabiliyor. Deneyin ve sofralarınızı şenlendirin!

Malzemeler ve Hazırlık

Bu lezzetli fırında kıymalı kabak tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 adet büyük boy etli kabak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 250 gram orta yağlı kıyma, 1 adet büyük boy domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1/4 demet dereotu, 1/2 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 4 dilim kaşar peyniri, 1 adet orta boy domates ve 1 su bardağı sıcak su. Öncelikle kabakları yıkayıp, orta kısımlarını oyuyoruz. Daha sonra, soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp, zeytinyağında kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Domatesi, biber salçasını, baharatları ve doğranmış dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı oyduğumuz kabakların içine dolduruyoruz.

Pişirme ve Sunum

Doldurulmuş kabakları fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerlerine ince ince doğradığımız domatesleri ve kaşar peynirini yerleştiriyoruz. 1 su bardağı sıcak suyu fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişiriyoruz. Kabaklar yumuşayıp, üzeri kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Pişen kıymalı kabakları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!