Nefis Bir Palamut Balığı Deneyimi

Mevsiminde tüketilmesi gereken lezzetli palamut balığını, fırında pişirmenin en güzel yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. Zeytinyağı ve baharatların muhteşem uyumu ile hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Balığın tazeliği ve baharatların aroması, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Özellikle hafta sonu akşam yemekleri için ideal olan bu tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve hızlıdır. Fırında pişirme süreci ise balığın mükemmel bir kıvamda olmasını sağlar. Siz de bu enfes lezzeti denemek için hemen malzemeleri hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Marine Malzemeleri:

  • 2 adet orta boy palamut balığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

Pişirme Malzemeleri:

  • 1 adet büyük boy kuru soğan (halka halka doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (dilimlenmiş)
  • 1 adet büyük boy domates (dilimlenmiş)
  • 2 adet yeşil biber (dilimlenmiş)
  • 3-4 dilim limon
  • 2-3 adet defne yaprağı

Hazırlanış

Öncelikle palamut balıklarını yıkayıp, kurulayın. Daha sonra marine malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız marine sosunu balıkların her tarafına güzelce sürün ve en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Fırın tepsisine doğranmış soğan, kapya biber, domates ve yeşil biberleri yayın. Marine edilmiş palamut balıklarını sebzelerin üzerine yerleştirin. Üzerlerine limon dilimleri ve defne yapraklarını koyun. Kalan zeytinyağını balıkların üzerine gezdirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 25-30 dakika, balıklar kızarana ve pişene kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!