Nefis Bir Lezzet: Patlıcan Oturtma

Izgarada pişmiş patlıcan dilimleri, enfes kıymalı iç harcı ve kremamsı beşamel sosuyla fırında buluşuyor. Bu tarif, sevdiğiniz patlıcan yemekleri arasına girecek kadar lezzetli. Hazırlığı pratik, sonucu ise damak çatlatan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir akşam yemeği seçeneği. Sıcak servis edildiğinde tadına doyum olmaz. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolay bulunabilen ve her mutfakta mevcut olan malzemelerdir. Siz de bu pratik tarifle kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

Patlıcan ve İç Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet sivri biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üst Malzemeler:

  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Beşamel sos (tarif ayrı olarak verilebilir)

Hazırlanışı:

Öncelikle patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Tuz serpip 15 dakika bekletin, daha sonra yıkayıp fazla suyunu süzün. Zeytinyağı sürülmüş ızgara tavasında veya fırın tepsisinde her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Soğanı ve biberleri incecik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Biber salçasını, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pişen patlıcan dilimlerini fırın kabına dizin. Her bir dilimin üzerine kıymalı harçtan koyun. Üzerine beşamel sosu döküp, rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!