Fırında Patates: Basit ve Lezzetli Bir Tarif

Kahvaltı, öğle veya akşam yemeklerinde pratik bir alternatif arayanlar için mükemmel bir tarif. Bu enfes fırında patates, hazırlaması oldukça kolaydır ve klasik patates kızartmalarının yerini rahatlıkla alabilir. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek sunar. Özellikle baharat sevenler için ideal bir lezzet şöleni. Siz de bu kolay tarifi deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 2 adet orta boy patates* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 dal taze biberiye (ince kıyılmış)
* 1 dal taze fesleğen (ince kıyılmış)

Hazırlanış

Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Daha sonra orta boy küpler halinde doğrayın. Bir kapta zeytinyağı, tuz, kekik, pul biber, sarımsak, biberiye ve fesleğeni karıştırın. Doğranmış patatesleri bu karışıma ekleyip, iyice harmanlayın. Hazırladığınız patatesleri fırın tepsisine yayın ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi, patateslerin boyutuna göre değişebilir. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz yanında yoğurt veya farklı soslarla da servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Daha lezzetli patatesler için, patatesleri fırına vermeden önce en az 15 dakika dinlendirmenizi öneririz. Böylece baharatlar daha iyi özleşir. Fırınınızın özelliğine göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz. Patateslerin kızarıp kızarmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun!