Tarif Hakkında

Akşam yemekleriniz için enfes bir protein kaynağı arayışındaysanız, bu fırında somon tarifi tam size göre! Bu pratik ve lezzetli tarif, sofralarınıza şıklık katacak. Somonun eşsiz tadını, limon, portakal ve cevizin muhteşem aromalarıyla birleştiren bu tarif, her lokmada damakta unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hafta içi akşam yemekleri için de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

4 dilim somon (takoz şeklinde biraz kalın dilimlenmiş), 1 adet limon, 1 adet küçük boy portakal, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı hardal, 4 diş sarımsak, 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş), 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle limon ve portakalın suyunu sıkın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Bir kapta limon suyu, portakal suyu, bal, hardal, sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma iri çekilmiş cevizleri ekleyin. Hazırladığınız sosu somon dilimlerinin üzerine eşit miktarda yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika, somon pişene kadar pişirin. Pişirme süresi somon kalınlığına göre değişebilir. Pişen somon dilimlerini servis tabağına alarak, yanında tercih ettiğiniz garnitürlerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu enfes fırında somon tarifini, haşlanmış brokoli, buharda pişmiş yeşil fasulye veya patates püresi ile birlikte servis edebilirsiniz. Üzerine taze dereotu serpiştirerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz.