Fırında Patlıcan Oturtmanın Lezzeti

Doyurucu ve lezzetli bir fırın yemeği tarifiyle karşınızdayız. Şık görüntüsü ve enfes lezzetiyle fırında patlıcan oturtma, misafirlerinizi de etkileyecek kadar başarılı bir yemek. Adım adım resimli anlatımıyla hazırlayacağınız bu tarif, hem pratik hem de oldukça keyifli. Aileniz ve sevdikleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bir lezzet. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her evde kolaylıkla bulunabiliyor. Deneyen herkesin tekrar tekrar yapacağı bu lezzetli yemeği, hemen denemeye başlayın! Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve anlaşılır bir şekilde anlatılmıştır.

Malzemeler

* 2 adet orta boy patlıcan* 500 gram kıyma
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 3 adet orta boy domates
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları yıkayıp, uzunlamasına dilimleyin. Bol sıvı yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Ayrı bir tavada, ince doğradığınız soğanı ve sarımsakları zeytinyağı ile kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Küçük doğradığınız domatesleri ve baharatları ekleyip, karıştırın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerini fırın tepsisine dizin ve üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Sunum Önerileri

Fırından çıkan sıcak patlıcan oturtmanızı, yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Üzerini taze maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.