Lezzetli ve Pratik Bir Yemek

Hafif, lezzetli ve doyurucu bir somon yemeği tarifiyle karşınızdayız. Bu fırında sebzeli somon tarifi, hem pratik olması hem de ağız sulandıran lezzetiyle sofralarınıza renk katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu özel günler için ideal. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes lezzetin tadına bayılacaklar. Somonun eşsiz lezzeti, taze sebzelerin aromasıyla buluşarak, unutamayacağınız bir yemek deneyimi yaşatacak. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 8 parça somon fileto
* 2 adet orta boy soğan (halka halka doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kuru biberiye
* 1 çay kaşığı karabiber
* 6 adet defne yaprağı

Hazırlanışı

Öncelikle, fırını 180 dereceye önceden ısıtıyoruz. Derin bir fırın kabına, küp küp doğranmış patatesleri, halka halka doğranmış soğanları ve ince kıyılmış sarımsakları yerleştiriyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve kuru biberiye ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra somon filetolarını sebzelerin üzerine diziyoruz. Her bir somon filetosunun üzerine birer adet defne yaprağı koyuyoruz. Hazırladığımız fırında sebzeli somon kabını önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika, somon filetoları pişene ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha aromatik bir tat için, somon filetolarına limon dilimleri de ekleyebilirsiniz. Sebzelere dilediğiniz diğer baharatları da ekleyebilirsiniz. Fırından çıkardıktan sonra taze maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Somon pişirme süresi, filetoların kalınlığına bağlı olarak değişebilir.