Muhteşem Fırında Patates Salatası

Patates severler için enfes bir lezzet! Bu fırınlanmış patates salatası tarifiyle, patatesleri yepyeni bir şekilde deneyimleyeceksiniz. Fırının sıcaklığı patateslere eşsiz bir lezzet katarken, özenle seçilmiş malzemeler harika bir uyum yakalayacak. Salatanın kıvamı ve tadı mükemmel bir denge sağlıyor. Hazırlığı oldukça kolay ve hızlı. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzetin büyüsüne kapılacak. Özel günlerinizin ya da hafta sonu pikniklerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. İşte, mutfağınızda harikalar yaratacak tarifimiz.

Malzemeler

Patates ve Baharatlar:

  • 5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Diğer Malzemeler:

  • 1 su bardağı mısır
  • 5 adet kornişon turşu (küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (küçük doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)

Sos:

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri yıkayıp küp küp doğrayın. Bir kapta zeytinyağı, kekik, pul biber, sarımsak tozu ve tuzu karıştırın. Doğranmış patatesleri bu karışıma ekleyip iyice harmanlayın. Fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Pişen patatesleri soğumaya bırakın. Soğuyan patateslere mısır, doğranmış turşu, soğan, maydanoz ve naneyi ekleyin. Ayrı bir kapta nar ekşisi, limon suyu ve tuzu çırpın ve patates salatasının üzerine gezdirin. İyice karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun!