Lezzetli Karidesli Krep İçin Malzemeler
Bu tarifte, incecik kreplerin içine enfes bir karidesli iç harç yerleştiriliyor ve üzerine beşamel sos eklenerek fırında pişiriliyor. Sonuç ise ağızda dağılan, lezzet dolu bir yemek oluyor. Malzemelerin kalitesi, yemeğin tadını doğrudan etkileyeceğinden, mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmanızı öneririz. Özellikle karideslerin taze olması önemlidir. Avokado ve kuşkonmaz mevsiminde ise, daha da lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Hazırlık aşamalarına dikkat ederek, kusursuz bir karidesli krep deneyimi yaşayabilirsiniz. Hazırlık süresi ise ortalama 30 dakikadır.Karidesli Krep İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler
* 1 adet krep hamuru (hazır veya ev yapımı)* 120 gram ayıklanmış jumbo karides* 1/2 adet olgun avokado
* 2 adet kuşkonmaz
* 1 gram tuz
* 1 gram sarımsak tozu
* 1 gram taze çekilmiş tane karabiber
* 10 gram krema
* 30 gram beşamel sos
* 30 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
Sunum İçin Gerekli Malzemeler
* 20 gram domates sosu* 80 gram kızarmış parmak patates
* 50 gram Akdeniz yeşilliği (örneğin roka, marul)