Nefis Bir Lezzet: Patates ve Mantar

Bu tarifle fırında enfes bir patates ve mantar yemeği hazırlayacaksınız. Sadece birkaç malzemeyle, ağızda dağılan, mis gibi kokan bir lezzet şöleni yaratabilirsiniz. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleriniz için ideal hem de hafta sonu özel bir sofra için mükemmel bir seçenek. Hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sevilecek bu lezzetli yemeği denemeden geçmeyin. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa sürede masanızda. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğin tadına bayılacaklar. Deneyin ve farklılık yaratın!

Malzemeler ve Hazırlık

6 adet orta boy patatesi iyice yıkayıp fırçayla temizleyin. Kabuklarını soymayın. Patatesleri uzunlamasına ikiye kesin. 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu, 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile iyice karıştırın. 6 adet mantarı temizleyip dilimleyin. 4-5 adet maydanoz yaprağını ince ince kıyın. 50 gram parmesan peynirini rendeleyin. 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. Tüm malzemeler hazır olduğunda, pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

Pişirme ve Sunum

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesleri 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra, üzerine dilimlenmiş mantarları ve tereyağını ekleyin. Kalan 1 çay kaşığı tuzu da ekleyip, karıştırın. Patatesleri mantarlarla birlikte yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Süre sonunda, üzerine rendelenmiş parmesan peynirini ve kıyılmış maydanozu serpin. 5 dakika daha fırında bekletin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!