Muhteşem Bir Lezzet: Baklava Cheesecake

Antep fıstığı, ceviz ve gevrek baklavalık yufkanın bir araya geldiği bu enfes tatlıyı denemeden geçmeyin! Çıtır çıtır bir taban, kremalı bir iç ve enfes bir lezzet sizi bekliyor. Bu tarif, özel günlerinizin veya misafirlerinizin gönlünü çalacak kadar özel. Hazırlaması kolay, tadı ise unutulmaz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Deneyin ve pişman olmayacaksınız! Özellikle tatlı severler için vazgeçilmez bir tarif.

Malzemeler: Cheesecake İçin

* 12 adet baklavalık yufka
* 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı
* 2 su bardağı ceviz içi
* 2 su bardağı Antep fıstığı
* 3 su bardağı labne peyniri
* 1/2 su bardağı bal
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1/2 adet vanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış)
* 3 adet yumurta

Malzemeler: Süsleme İçin

* 1/2 su bardağı Antep fıstığı (büyük parçalar halinde kıyılmış)
* 1/2 su bardağı ceviz içi (büyük parçalar halinde kıyılmış)
* 1/2 çay bardağı portakal suyu
* 1 çay bardağı bal

Hazırlanışı:

Öncelikle, fırını 180 dereceye ısıtın. Baklavalık yufkaları kare şeklinde kesin ve tereyağı ile iyice yağlayın. Ceviz ve Antep fıstığını kırıp yufkaların üzerine serpiştirin. Yufkaları üst üste dizerek fırın tepsisine yerleştirin. Ayrı bir kapta labne peynirini, balı, limon suyunu ve vanilya özünü çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı yufkaların üzerine dökün. 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, portakal suyu ve bal karışımıyla hazırladığınız sosu üzerine dökün. Üzerini kıyılmış Antep fıstığı ve cevizle süsleyerek servis edin. Bu enfes baklava cheesecake'i afiyetle tüketin!