Nefis Bir Lezzet: Fıstıklı Çikolatalı Kurabiye
Çay saatlerinizin ve kahvelerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak bu enfes çikolatalı kurabiye tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Antep fıstığının eşsiz aromasıyla çikolatanın lezzeti mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kurabiyeler, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Unutulmaz bir tat deneyimi için hemen denemenizi öneriyoruz. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çay saatlerinde ya da film izlerken yanınızda bulundurmanız gereken bir lezzet. Çocuklarınızın da çok seveceği bu kurabiyeler, hem görüntüsü hem de tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak.Malzemeler: Kurabiye Hamuru
* 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 3 yemek kaşığı Antep fıstığı (büyük parçalar halinde kıyılmış)
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un
Malzemeler: Çikolata ve Süsleme
* 6-7 yemek kaşığı çikolata kreması* 200 gram sütlü çikolata (benmari usulü eritilecek)
Hazırlanışı: Adım Adım
1. Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurta sarısını ekleyip çırpmaya devam edin.2. Ayrı bir kapta Antep fıstığı, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
3. Unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun çok sert olmamasına dikkat edin.
4. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
5. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
6. Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
7. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
8. Kurabiyeler pişerken, sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
9. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
10. Soğuyan kurabiyelerin üzerine erittiğiniz çikolatayı ve çikolata kremasını gezdirin. İsterseniz üzerine birkaç tane daha Antep fıstığı ekleyebilirsiniz.
11. Tamamen soğuyunca servis edin.