Nefis Frambuazlı Kurabiye Tarifi

Ağızda dağılan, enfes bir lezzete sahip, pratik şekilli kurabiyeler tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifte kullanılan frambuaz sosu, kurabiyelere eşsiz bir aroma ve tat katıyor. Hem görsel olarak şık, hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak bu kurabiyeler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyifle hazırlayabilir ve paylaşabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Deneyin ve farkı görün! Bu muhteşem kurabiyeleri hazırlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Kurabiye Hamuru Malzemeleri

* 200 gram un
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 adet limonun rendesi
* 100 gram pudra şekeri
* 100 gram soğuk tereyağı (küp küp doğranmış)
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı vanilya özütü

Frambuaz Sosu Malzemeleri ve Hazırlanışı

* 100 gram taze frambuaz* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1,5 çay kaşığı nişasta
* 1 tatlı kaşığı su
* 3-4 damla limon suyu
Öncelikle, frambuaz sosunu hazırlayalım. Taze frambuazları, şeker, nişasta, su ve limon suyu ile birlikte küçük bir tencerede orta ateşte pişirin. Frambuazlar ezilene ve sos kıvamını alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Sosu soğumaya bırakın. Daha sonra, kurabiye hamurunu hazırlamak için; un, kabartma tozu, limon rendesi ve pudra şekerini geniş bir kapta karıştırın. Soğuk tereyağını ekleyip parmaklarınızla karışımı kaba bir şekilde yoğurun. Yumurta sarılarını ve vanilya özütünü ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filme sararak en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unlanmış bir tezgahta istediğiniz kalınlıkta açın. Kalıplar yardımıyla şekiller verin ve fırın tepsisine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika altın sarısı rengi olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeler soğuyunca üzerine frambuaz sosunu gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun!