Muhteşem Bir Lezzet: Güveçte Levrek Kavurma
Arpacık soğanı ve tereyağının enfes aromasıyla harmanlanmış, fileto levrek balığından yapılan bu nefis kavurma tarifi, güveçte pişiriliyor. Bu sayede balık, eşsiz bir lezzet ve aroma kazanıyor. Sıcak bir güveçte pişmesi, balığın sulu ve yumuşak kalmasını sağlarken, baharatlar ve sebzelerle mükemmel bir uyum yakalıyor. Tarifimiz oldukça pratik olup, kısa sürede hazırlanıp, lezzet dolu bir sofra deneyimi sunuyor. Hem hafta içi yemekleriniz için ideal hem de özel davetlerinizde şık bir sunumla beğeni toplayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Deneyip, beğenmediğiniz takdirde geri dönüşlerinizi bekliyoruz. Afiyet olsun!Malzemeler
* 400 gram fileto levrek balığı* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 100 gram arpacık soğan
* 3 diş sarımsak
* 10 adet kültür mantarı
* 1 adet büyük boy domates
* 2 adet orta boy yeşil biber
* 2 yemek kaşığı soya sosu
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
* 1/2 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı
1. Öncelikle arpacık soğanlarını incecik doğrayın ve tereyağı ile birlikte bir güveçte hafifçe kavurun. Sarımsakları ezin ve soğanlara ekleyin. Kısa süre sonra, doğranmış mantarları da ilave edip, birkaç dakika daha kavurun.2. Ardından, küp küp doğranmış domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin. Sebzeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra, fileto levrek balığını güvece ekleyin.
3. Balığın üzerine zeytinyağını gezdirin, soya sosunu, karabiberi, pul biberi ve kekiği ekleyin. Güveci kapağını kapatıp, orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişme süresi, balığın kalınlığına göre değişebilir.
4. Balık pişerken arada bir kontrol edin. Pişince, sıcak olarak servis edin. Yanına pilav veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!