Nefis Bir Lezzet: Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye

Pilavınızın yanında gönül rahatlığıyla servis edebileceğiniz, enfes bir kuru fasulye tarifiyle karşınızdayız! Bu lezzetli yemeğin sırrı, malzemelerin uyumunda ve uzun süreli pişirmede gizli. Güveçte sucuklu kuru fasulye, hem doyurucu hem de oldukça pratik bir yemek seçeneği. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir yemek arayanlar için ideal. Hazırlaması kolay olduğu kadar, sunumu da oldukça şık. Siz de bu eşsiz lezzeti denemek için hemen tarifimize göz atabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

Bu sucuklu kuru fasulye tarifine başlamadan önce, kuru fasulyelerinizi en az 8 saat önceden suda bekletmeniz gerekiyor. Bu sayede fasulyeler daha çabuk ve yumuşak pişer. İşte tarifimizde kullanacağımız malzemeler:

  • 1 adet orta boy kuru soğan (ince ince kıyılmış)
  • 100 gram sucuk (tercihen kıyma)
  • 3 su bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Pişirme Adımları

Öncelikle, soğanı zeytinyağı ve tereyağı karışımında pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıyılmış sucuğu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Domates ve acı biber salçasını ilave edip, birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Sırasıyla et suyu, sıcak su, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin. Güveç kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1.5-2 saat, fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme süresi, fasulyelerin cinsine göre değişebilir. Pişirmeden önce bir kez karıştırmanızı tavsiye ederiz. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!