Lezzetli ve Hafif Ekler

Klasikleşmiş tatlılardan biri olan ekler tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Çikolata kaplı, hafif ve ağızda dağılan bu ekler tatlısı, hem yapımı hem de tadıyla sizi büyüleyecek. Aileniz ve sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir tatlı arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Tarifte kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolayca temin edilebilir. Hazırlık aşamaları ise oldukça basit ve anlaşılır şekilde açıklanmıştır. Her aşamada dikkat etmeniz gereken noktaları da vurgulayarak, kusursuz bir sonuç elde etmenizi sağlayacağız. Hazırsanız, mutfağa doğru yola koyulalım! Afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin:

* 100 gram margarin
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı un
* 3 adet yumurta
* 1 tutam şeker
* 1 tutam tuz

Krema İçin:

* 3 su bardağı süt
* 7 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı toz krem şanti

Çikolata Kaplama İçin:

* 160 gram bitter çikolata
* 80 gram sütlü çikolata

Ekler Hazırlama Adımları

Öncelikle, hamur malzemelerini bir tencerede karıştırıp, koyulaşana kadar pişirin. Sonrasında, yumurtaları teker teker ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru, fırın tepsisine sıkın ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, krema malzemelerini ayrı bir tencerede karıştırarak pişirin. Krema kıvamını aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı, hazırladığınız eklerlere şırınga yardımıyla doldurun. Son olarak, benmari usulü erittiğiniz çikolataları eklerlerin üzerine gezdirin. Çikolata sertleştikten sonra, enfes eklerleriniz servise hazır!