Muhteşem Bir Kahvaltı Deneyimi

Kahvaltı sofralarınıza renk katacak, hafif ve lezzetli bir pankek tarifiyle karşınızdayız! Bu özel tarifimizde, çileklerin tatlılığı ve haşhaşın eşsiz aroması bulut gibi yumuşak bir pankek hamuruyla buluşuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir deneyim sunacak. Her lokmada ağzınızda dağılan hafif hamur, taze çileklerin ferahlığı ve lezzetli sunumuyla güne keyifli bir başlangıç yapacaksınız. Özellikle hafta sonları kahvaltılarınıza farklılık katmak için ideal bir seçenektir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes pankeklere bayılacaklar. Hemen denemeye başlayın ve tadına bakın!

Malzemeler ve Hazırlık

Pankek Hamuru İçin:

* 3 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tutam tuz
* 4,5 yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 5 yemek kaşığı süt
* 1 tatlı kaşığı haşhaş

Çilek Sosu İçin:

* 2 adet çilek* 3 yemek kaşığı toz şeker

Labne Kreması İçin:

* 3 adet çilek* 1 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı pudra şekeri
* 100 gram labne
* 1/2 çay bardağı su

Süsleme İçin:

* 2 adet çilek* 1 adet marshmallowlu bisküvi
* 1 adet küçük boy hindistan cevizli çikolata

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle pankek hamurunu hazırlamak için yumurtaları, şekeri ve tuzu bir kapta çırpın. Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Sütü ve haşhaşı ilave ederek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
2. Çilek sosu için 2 adet çileği blendırdan geçirip, üzerine toz şekeri ekleyin ve karıştırın.
3. Labne kreması için, 3 adet çileği püre haline getirin. Nişastayı, pudra şekerini ve suyu ekleyip karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp labneyi ekleyerek karıştırın. Soğumaya bırakın.
4. Hazırladığınız pankek hamurundan küçük kepçelerle kızgın yağda altın rengi olana kadar pişirin.
5. Pişen pankekleri servis tabağına alın. Üzerine labne kremasını sürün, çilek sosunu gezdirin ve süsleme malzemeleriyle servis yapın. Afiyet olsun!