Nefis Bir Lezzet: Karnabahar Kısırı

Çay saatleriniz için hafif ve sağlıklı bir atıştırmalık arayışındaysanız, bu karnabahar kısırı tarifi tam size göre! Bu tarifle hem damak tadınıza hem de sağlığınıza özen göstermiş olacaksınız. Malzemeleri kolayca temin edebilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Ayrıca, diyet yapanlar için de mükemmel bir seçenek. Pratikliği ve lezzetiyle, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler Listesi

* 1 adet orta boy karnabahar* 1 adet orta boy soğan
* 2 dal taze soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı (silme) karabiber
* 1 çay kaşığı (silme) tuz
* 1 çay kaşığı nane
* 1 çay kaşığı toz biber
* 1 küçük kase doğranmış maydanoz
* 1 yemek kaşığı nar ekşisi
* 5 dal marul

Karnabahar Kısırı Hazırlama

Öncelikle karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırın. Soğanı ve taze soğanları ince ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ekleyip bir dakika daha kavurduktan sonra, karnabaharı ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, nane ve toz biberi ekleyip karıştırın. Pişen karnabaharı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karnabahara doğranmış maydanoz ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştırın. Marulları yıkayıp kurulayın ve servis tabağına dizin. Üzerine karnabahar kısırını ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun!