Nefis Haşhaşlı ve Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiyeler
Çatlak kurabiyelerin vazgeçilmez lezzetine, haşhaş ve Hindistan cevizi dokunuşuyla bambaşka bir boyut katıyoruz. Bu tarifle, çıtır çıtır, ağızda dağılan, enfes kurabiyeler pişirerek sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin ve misafir ağırlamalarınızın yeni gözdesi olacak. Malzemeler oldukça basit ve mutfağınızda genellikle bulunan malzemelerden oluşuyor. Deneyimleyeceğiniz eşsiz lezzetin tadına doyamayacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelere bayılacaklar, emin olabilirsiniz. Hadi, birlikte bu enfes lezzeti keşfedelim!
Gerekli Malzemeler
Aşağıdaki malzemeleri hazırlayarak, haşhaşlı ve Hindistan cevizli çatlak kurabiye tarifimize başlayabilirsiniz. Lütfen ölçülerin doğru olmasına dikkat ederek, en güzel sonucu elde etmenizi sağlayalım. İşte size gerekli olan malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı margarin
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 büyük su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı haşhaş
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi
Haşhaşlı Hindistan Cevizli Çatlak Kurabiye Tarifi
Öncelikle, yumurta, margarin, sıvı yağ ve şekeri mikser yardımıyla güzelce çırpın. Daha sonra nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamura haşhaş ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız hamuru kurabiye kalıbıyla şekillendirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra çatlak kurabiyeleriniz servise hazır! Afiyet olsun!