Lezzetli ve Sağlıklı Bir Başlangıç: Havuçlu Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Akşam yemeklerinizi şifa dolu ve enfes bir çorbayla taçlandırmaya hazır olun! Bu tarifimizde, havuçlu şehriyeli yoğurt çorbasının hazırlanışını adım adım anlatacağız. Hem lezzetli hem de oldukça besleyici olan bu çorba, hem büyüklerin hem de çocukların beğenisini kazanacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolaylıkla bulunabilen malzemelerden oluşmakta olup, kısa sürede hazırlanabilir. Sıcacık bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenek olan bu çorba, sizleri bekliyor. Afiyet olsun!

Malzemeler ve Hazırlık

Çorba İçin: 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 küçük boy soğan (ince kıyılmış), 2 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış), 6 yemek kaşığı arpa şehriye, 6,5 su bardağı su, 1 tutam tuz.
Yoğurt Sosu İçin: 2 su bardağı yoğurt, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı un, 1/2 adet limon suyu.
Süsleme İçin: 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane.

Hazırlanış

Öncelikle, tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip, ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Daha sonra küp küp doğranmış havuçları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Arpa şehriyesini ilave edip, bir süre kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta, yoğurt, sarımsak, yumurta, un ve limon suyunu iyice çırpın. Pişen çorbaya, yoğurt karışımını yavaşça azar azar ekleyip, sürekli karıştırın. Kaynamamasına dikkat edin. Son olarak, sıvı yağ ve tereyağını bir tavada eritip, kuru naneyi ekleyip hafifçe kavurun. Pişen çorbanızı kaselere paylaştırıp, üzerine naneli yağ gezdirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!