Maya Kullanmadan Poğaça Hazırlama

Maya ile uğraşmadan lezzetli bir atıştırmalık mı istiyorsunuz? Bu tarif tam size göre! Hem kahvaltıda, hem de öğle veya akşam yemeğinde keyifle tüketebileceğiniz, pratik ve enfes dereotlu peyniri poğaçalar için gerekli malzemeleri ve yapılışını adım adım açıklıyoruz. Tarifimizde kullanılan malzemeler her evde kolaylıkla bulunabilen türden olup, fazla zamanınızı almadan hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Hafta içi akşam yemeklerine pratik bir çözüm arayanlar için ideal bir tarif. Dilerseniz yanına çay, kahve ya da ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. Ayrıca, çocuklarınızın da çok seveceği lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık olacaktır. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Peynirli Dereotlu Poğaça İçin

* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 2-3 dal taze dereotu (kuru dereotu da kullanılabilir)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5-3 su bardağı un
* 1 kase lor peyniri (damak zevkinize göre farklı peynir çeşitleri de kullanılabilir)
* 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
* 1 tatlı kaşığı susam (üzeri için)

Hazırlanışı: Adım Adım Dereotlu Peynirli Poğaça

1. Öncelikle derin bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ince ince kıyılmış dereotu, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Ardından azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Un miktarı, unun cinsine göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamur çok sert olmamalıdır. Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın.
2. Açtığınız hamuru istediğiniz boyutlarda kesin. Her bir parçanın üzerine bir yemek kaşığı lor peyniri koyun. Peyniri hamurun içine güzelce yerleştirin. Daha sonra hamur parçalarını ikiye katlayıp kenarlarını sıkıca kapatın.
3. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen poğaçalar fırından çıkarıldıktan sonra biraz ılıdıktan sonra servis yapabilirsiniz.