İrmiksiz Şekerpare: Malzemeler ve Hazırlık
Bu enfes şekerpare tarifinde irmik kullanılmıyor! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, üzerine bir fındık yerleştirerek ya da yanında dondurma ile servis ederek şık bir sunum elde edebilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve genellikle her evde bulunmaktadır. Siz de bu pratik tarifi deneyerek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Ayrıca, tarifte kullanılan malzeme miktarlarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Farklı bir lezzet deneyimi için, vanilya özütü gibi farklı aroma özleri de ekleyebilirsiniz. Un miktarını kontrollü bir şekilde ekleyerek, istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz. Unu azar azar eklemek, hamurun daha iyi bir kıvamda olmasını sağlar.Gerekli Malzemeler
* 125 gram oda sıcaklığında tereyağı* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
* 4 yemek kaşığı pudra şekeri
* 3 - 4 su bardağı un
Şerbeti için:* 3 su bardağı su
* 2,5 su bardağı şeker
* 3 damla limon suyu
Nefis İrmiksiz Şekerpare Tarifi: Adım Adım
1. Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı derin bir kapta çırpın. Ardından yumurtaları (bir yumurta sarısı hariç) ve pudra şekerini ekleyerek iyice çırpmaya devam edin.2. Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru fazla yoğurmamaya dikkat edin.
3. Hazırladığınız hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve istediğiniz kalınlıkta açın. Ardından, istediğiniz şekillerde (örneğin yuvarlak veya kare) kesin.
4. Ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında, orta sıcaklıkta (170-180 derece) kızarana kadar pişirin.
5. Şerbet için; şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 damla limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Şerbet ılıdıktan sonra pişmiş şekerpareleri içine batırın. Soğuduktan sonra servis edin.