Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan bu bulgurlu tavuk çorbası tarifi, hem sıcak hem de besleyici bir deneyim sunuyor. Bu tarifimizde, taze malzemelerle hazırlanan çorba, vücudunuza gereken enerjiyi ve vitaminleri sağlayacaktır. Isıtıcı özelliğiyle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, lezzetli ve doyurucu bir seçenek. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Her lokmasıyla şifa bulacağınız bu çorbanın hazırlanması oldukça kolaydır. Malzemeleri bir araya getirip, basit adımları takip ederek kısa sürede sıcak bir kase çorbanın tadını çıkarabilirsiniz.
Malzemeler
* 1 su bardağı bulgur* 1 yemek kaşığı tereyağı * 500 gr tavuk eti (göğüs ve but karışık) * 2 adet defne yaprağı * 2 litre su * 2 adet havuç (küp doğranmış) * 2 adet patates (küp doğranmış) * 1 adet soğan (kıyılmış) * 2 diş sarımsak (kıyılmış) * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1/2 adet limon suyu * 2 yemek kaşığı taze dereotu (kıymış)
Hazırlanışı
Öncelikle, tavuk etini tencereye alıp, üzerine 2 litre suyu ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra defne yapraklarını ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Tavuk piştikten sonra, etleri sudan alıp didikleyin. Ayrı bir tavada, zeytinyağını ısıtın ve kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Küçük küpler halinde doğradığınız havuç ve patatesleri ekleyin ve 5 dakika kadar soteleyin. Daha sonra, pişen tavuk etini, bulguru, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavuk suyunu da ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Pişen çorbayı ocaktan alın ve limon suyunu ekleyin. Son olarak, kıyılmış dereotunu ilave edip, servis yapın. Afiyet olsun!
Tarifin Püf Noktaları
Daha yoğun bir aroma için, tavuk suyuna birkaç tane tane karabiber ve birkaç dal taze maydanoz ekleyebilirsiniz. Bulgurun daha iyi pişmesi için, tencereye eklemeden önce soğuk suda 10 dakika kadar bekletebilirsiniz. Çorbanızın kıvamını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. İsterseniz daha sulu, isterseniz daha koyu kıvamda pişirebilirsiniz. Servis yaparken, üzerine bir kaşık yoğurt ekleyerek servis yapabilirsiniz.