Nefis Ispanaklı Peynirli Kırpık Börek
Eşsiz lezzeti ve çıtır çıtır dokusuyla gönlünüzü çalacak enfes bir börek tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, hem pratikliği hem de damak tadınıza hitap eden lezzetiyle sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan ispanaklı peynirli kırpık börek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir atıştırmalık ya da ana yemek tamamlayıcısı. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayıp fırına verebilirsiniz. Sıcacık, çıtır çıtır ve lezzet dolu bir börek deneyimi için hemen denemenizi tavsiye ediyoruz. Püf noktalarına dikkat ederek mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!Malzemeler:
Yufka ve İç Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 kase beyaz peynir (damak zevkinize göre tercih yapabilirsiniz)
- 500 gram taze ıspanak ( iyice yıkayıp, ince ince doğranmış)
Harç ve Sos:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu (gazlı olması tercih edilir)
- 1 çay bardağı (1 parmak eksik) sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
1. Öncelikle ıspanağı yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede az miktarda su ile haşlayın ve suyunu iyice süzün. Süzülen ıspanağı biraz soğumaya bırakın.2. Soğuyan ıspanağı, beyaz peynirle karıştırın. İsteğe bağlı olarak karışıma pul biber veya karabiber ekleyebilirsiniz.
3. Yufkaları geniş bir tezgah üzerine serin. Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı peynir harcından eşit miktarda yayın.
4. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve istenen kalınlıkta kesin. Kırpık böreğinizi yağlanmış fırın tepsisine dizin.
5. Yumurta, süt, maden suyu, sıvı yağ ve tuzu bir kapta çırpın. Hazırladığınız sosu böreğin üzerine gezdirin.
6. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın ve böreğin üzerine sürün.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!