Muhteşem Bir Akşam Yemeği

Fesleğenli patates püresi, ızgara kaya levreği ve deniz börülcesi salatası... Bu üç lezzetli unsuru bir araya getirerek, şenlik havasında bir akşam yemeği sofrası hazırlayabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler taze ve yüksek kalitede olmalıdır. Her malzemenin kendi lezzetini ortaya çıkarması için özenle hazırlanması gerekiyor. Bu tarif, hem görsel açıdan etkileyici hem de damakta unutulmaz bir lezzet bırakacak. Özel bir akşam yemeği için ideal bir tercihtir. Deneyimli aşçılar için bile yeni bir deneyim sunabilir. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, unutulmaz bir akşam yemeği için mükemmel bir seçenektir.

Malzemeler

Izgara Kaya Levreği için:

* 200 gram fileto kaya levreği

Fesleğenli Patates Püresi için:

* 250 gram patates
* 30 gram krema
* 30 gram fesleğen

Deniz Börülcesi Salatası ve Sos için:

* 100 ml pirinç sirkesi
* 60 ml susam yağı
* 100 gram bal
* 80 ml beyaz şarap sirkesi
* 120 ml soya sosu
* 40 gram tane hardal
* 60 ml limon suyu
* 460 ml zeytinyağı
* 1 çay kaşığı Maldon deniz tuzu
* 1 gram karabiber
* 100 gram deniz börülcesi (ayıklanmış ve kısa süre haşlanmış)
* 1 adet baby turp (haşlanmış)
* 1 küçük kök taze zencefil
* 1/4 demet taze roka yaprağı
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1/4 çay kaşığı toz beyaz biber
* 1/2 çay kaşığı kuru lavanta

Hazırlanış

1. Kaya Levreği'nin Hazırlanması:

Kaya levreği filetolarını tuz ve karabiber ile baharatlayın ve ızgarada pişirin. Pişirme süresi balığın kalınlığına göre değişir. İdeal pişirme seviyesi, balığın orta kısmının hafif pembemsi kalmasıdır. Fazla pişirmeyin, aksi takdirde kuruyabilir. Piştikten sonra kenara alın.

2. Fesleğenli Patates Püresi:

Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Krema ve ince kıyılmış fesleğeni ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blenderdan geçirebilirsiniz.

3. Deniz Börülcesi Salatası:

Haşlanmış deniz börülcesi, baby turp, ince kıyılmış zencefil ve rokayı bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta, pirinç sirkesi, susam yağı, bal, beyaz şarap sirkesi, soya sosu, tane hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve lavantaları çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin ve iyice karıştırın.
Kaya levreği, patates püresi ve deniz börülcesi salatasını aynı tabakta servis edin.