Muhteşem Sütlaç Deneyimi

Kaymak kıvamında, ağızda dağılan bir sütlaç özlemi çekiyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifimizle, evde kolayca yapabileceğiniz, lezzetiyle büyüleyen bir sütlaç hazırlayacaksınız. Tarçının sıcak dokunuşuyla damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlanışı oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca temin edilebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes sütlaçtan çok memnun kalacak. Özel günlerinizde de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir tarif. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

* 2,5 kilogram süt
* 1 su bardağı pirinç
* 2,5 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı su
* Tarçın (isteğe bağlı)

Hazırlanış

Öncelikle pirinci yıkayıp, 2 su bardağı suda 15 dakika kadar bekletin. Ardından, sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan süte, şişen pirinci, şekeri ve unu ekleyin. Karıştırarak, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kısık ateşte, kaynamaya devam ederken, sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Sütlaç kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın. İsteğe bağlı olarak, sıcak servis yapacağınız sütlaçın üzerine tarçın serpin. Soğuması için bekletip, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuyan sütlaç daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Sütlaç'ınızı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine biraz daha tarçın serpebilir veya kıyılmış fındık, fıstık gibi kuruyemişlerle zenginleştirebilirsiniz. Soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.