Nefis Kaymaklı Poğaça Tarifi
Tadına doyulmayacak kadar lezzetli bir poğaça tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarif sayesinde kısa sürede enfes kaymaklı dereotlu poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hazırlanışı ise son derece kolay, acemi aşçılar için bile ideal. Aileniz ve misafirleriniz bu poğaçaların tadına bayılacak! Sıcacık çay veya kahve eşliğinde mükemmel bir ikram olacaktır. Deneyin ve farkı görün! Unutmadan, poğaçalarınızı fırından çıkarır çıkarmaz afiyetle yemenizi tavsiye ederiz, çünkü tazeliğiyle çok daha lezzetlidirler.Malzemeler: Hamuru İçin
* 1 tutam taze dereotu (ince kıyılmış)* 200 gram taze kaymak
* 1 adet yumurta akı
* 1/2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 3-4 su bardağı un (kıvamına göre)
Malzemeler: İç Harcı İçin
* 1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)* 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Malzemeler: Üzeri İçin
* 1 adet yumurta sarısı (yumurta akı hamurda kullanıldı)Hazırlanışı
1. Öncelikle derin bir kapta kaymak, yumurta akı, su, tuz, şeker ve kabartma tozunu iyice çırpın. Daha sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Ardından azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Un miktarı, unun cinsine göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kıvamına göre eklemeyi unutmayın. Hamur çok sert olmamalı, ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır.2. Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Bu süre zarfında iç harcı hazırlayabilirsiniz. Başka bir kapta rendelenmiş beyaz peyniri ve iri çekilmiş ceviz içini karıştırın.
3. Dinlenmiş hamuru un serpilmiş bir tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak veya istediğiniz şekilde poğaça kalıplarıyla kesin. Her bir poğaçanın içine hazırladığınız peynirli-cevizli harçtan birer yemek kaşığı koyun ve kapatın.
4. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
5. Fırından çıkan sıcak poğaçaları servis edin. Afiyet olsun!