Tarif Hakkında
Sıcacık bir çorba arıyorsanız, bu özel tarif tam size göre! Klasik kırmızı mercimek çorbasına farklı bir lezzet ve kıvam katacak özel bir yöntemle hazırlanan bu tarif, akşam yemeği için ideal. Hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Özel terbiyesiyle çorbanızda eşsiz bir tat deneyimi yaşayacaksınız. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacaklar. Denemeden geçmeyin, pişman olmayacaksınız! Hazırlanması oldukça pratik ve kısa sürede sofranızda olabilir.
Malzemeler
Mercimek Çorbası İçin:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 1,5 litre su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye İçin:
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet limon suyu
Baharatlar:
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp, tereyağı ve sıvı yağda hafifçe kavurun. Üzerine unu ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Ardından kırmızı mercimekleri ve suyu ilave edip, tuzunu da ekleyerek orta ateşte kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Ayrı bir kapta ılık süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Pişen çorbaya baharatları ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ardından çırpılmış süt karışımını azar azar çorbaya ekleyip sürekli karıştırın. Çorbanın kaynamamasına dikkat edin. Kısa süre kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın. Kırmızı mercimek çorbası sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!