Tarif Hakkında

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti, iç ısıtan ve şifalı et suyu çorbası için enfes bir tarifimiz var! Bu tarifle hem vücudunuzu ısıtacak hem de bol vitamin alacaksınız. Özellikle soğuk havalarda tüketildiğinde bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bu çorbayı, sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı, pratikliği ve lezzetiyle tüm aile üyeleriniz sevecek. Her lokmada hissedeceğiniz sıcaklık ve doygunluk hissi, sizi kış günlerinin soğuklarından koruyacak. Siz de hemen deneyin ve bu tarifin tadına bakın!

Malzemeler

Et Suyu İçin:

* 150 gram dana eti (veya kuş eti)
* 6 su bardağı su
* 1 adet orta boy soğan

Çorba İçin:

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 3 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı soğuk su

Hazırlanışı

Et Suyunu Hazırlamak:

Öncelikle, dana etini (veya kuş etini) ve soğanı tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı su ekleyip orta ateşte yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Etler iyice yumuşayana kadar kaynatın. Pişen etleri suyun içinden alıp, suyunu süzün. Bu et suyu, çorbamızın temelini oluşturacak. Etleri daha sonra çorbanın içine ekleyebilirsiniz ya da ayrı bir şekilde tüketebilirsiniz. Süzülen et suyu hem lezzetli hem de besleyici olacaktır.

Çorbayı Hazırlamak:

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Daha sonra, soğuk suyu azar azar ekleyin ve çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Hazırladığınız et suyunu ekleyin ve kaynatın. Tuz ve karabiberi ekleyip, tatlandırın. Daha önceden pişirdiğiniz etleri de çorbaya ekleyebilirsiniz. Arzuya göre ince doğranmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.