Tarif Hakkında
Bu enfes alabaş çorbası tarifi, soğuk kış günlerinde vücudunuza enerji ve sıcaklık katacak. Alabaşın kendine özgü lezzetine, soğan, sarımsak ve zencefilin baharatlı dokunuşları eşlik ediyor. Besleyici ve lezzetli olan bu çorba, hem pratik hem de oldukça doyurucu. Hazırlığı oldukça kolaydır ve kısa sürede sofralarınızda yerini alır. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbanın tadına bayılacak. Özellikle vitamin ihtiyacını karşılamak isteyenler için ideal bir seçenek. Siz de hemen deneyin ve kış günlerinize sıcaklık katın.Malzemeler
* 2 adet alabaş* 3 yemek kaşığı zeytinyağı* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 10 gram taze zencefil
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 1 su bardağı süt
* 6 su bardağı su
* 1 çay kaşığı toz karabiber
* 1/2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
1. Öncelikle alabaşları iyice yıkayıp soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Sarımsağı ve zencefili ezin. Bir tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve zencefili ekleyip 1 dakika daha kavurun.2. Doğranmış alabaşları tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Üzerine unu ekleyip 1 dakika daha kavurun. Zerdeçalı, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
3. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam alın. Sütü ekleyip tekrar karıştırın. Kıvamını ayarlamak için daha fazla su ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce sıcaklığını kontrol edin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!