Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hem lezzetli hem de besleyici bir tarif arayışındaysanız doğru yerdesiniz! Bu bal kabağı çorbası tarifiyle hem kendinizi şımartabilir hem de vücudunuza gerekli vitaminleri sağlayabilirsiniz. Hazırlığı oldukça kolay olan bu çorba, misafirlerinizi de etkileyecek kadar güzel görünüyor. Özellikle çocukların da çok seveceği kıvam ve lezzete sahip. Siz de bu enfes çorbaya mutfağınızda yer açın ve keyfini çıkarın. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu tarif, her mevsim sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Malzemeler
* 4 dilim bal kabağı* 1 adet orta boy patates * 1 adet orta boy soğan * 2 yemek kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı karabiber * 1/4 adet muskat cevizi rendesi * 1 çay kaşığı zerdeçal * 6 su bardağı su * 2 yemek kaşığı krema
Hazırlanış
Öncelikle bal kabağını, patatesi ve soğanı yıkayıp temizleyin. Daha sonra bal kabağını ve patatesi küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Büyük bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Doğradığınız soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış bal kabağını ve patatesi tencereye ekleyin. Tuz, karabiber, muskat cevizi ve zerdeçalı da ekleyip karıştırın. 6 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Son olarak kremayı ekleyip, karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine kızarmış ekmek kırıntıları veya taze otlar serpiştirebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun!
Servis Önerileri
Bal kabağı çorbanızı daha da zenginleştirmek için üzerine kızarmış ekmek parçaları, taze dereotu veya kızarmış kabak çekirdekleri ekleyebilirsiniz. Soğuk havalarda sıcak olarak tükettiğinizde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise soğuk olarak servis ettiğinizde ferahlatıcı bir seçenek olacaktır. Çorbanızı farklı baharatlarla da deneyebilirsiniz. Örneğin, bir tutam kırmızı pul biber çorbanıza farklı bir lezzet katabilir.