Muhteşem Bir Lezzet Deneyimi
Bu tarif, benzersiz bir tatlı deneyimi sunuyor. Kıtır badem, yoğun çikolata ve yumuşak muz aromalarının mükemmel uyumunu deneyimleyeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu mousse, özel günlerinizin veya günlük tatlı keyfinizin vazgeçilmezi olacak. Tarifimizdeki malzemeler, kolayca bulunabilen ve herkesin mutfağında olması muhtemel malzemelerden oluşuyor. Yumuşak ve kremalı dokusu, ağızda dağılan lezzetiyle sizi büyüleyecek. Sizi bekleyen bu enfes tatlıya hemen başlayabilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve anlaşılır bir şekilde anlatılmıştır. Afiyet olsun!
Malzemeler
Mousse İçin:
- 1 adet olgun muz
- 1 paket (200 ml) soğuk krema
- 80 gram bitter çikolata (en az %70 kakao)
Kıtır Badem Karışımı İçin:
- 1 avuç badem (yaklaşık 50 gram)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tutam tarçın
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
Süsleme İçin:
- 1 adet muz (ince dilimlenmiş)
- 30 gram bitter çikolata (rendelenmiş)
- 15 gram beyaz çikolata (rendelenmiş)
- 4 dilim kuru muz
- Toz tarçın
Hazırlanış
Öncelikle, bademleri kuru bir tavada orta ateşte 5-7 dakika kadar kavurun. Ardından, pudra şekeri, esmer şeker ve tarçın ile karıştırıp bir kenara alın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuk kremayı mikser ile çırpıp, krema kıvamına gelince, erimiş çikolatayı yavaşça ekleyin ve karıştırın. Olgun muzu ezin ve çikolatalı kremaya ekleyin. Hafifçe karıştırın. Hazırladığınız mousse'u servis kaplarına paylaştırın. Üzerine kıtır badem karışımını serpin. Dilimlenmiş taze muz, rendelenmiş bitter ve beyaz çikolata ile süsleyin. Kuru muz dilimleri ve toz tarçın ile de süslemeniz mümkün. En az 1 saat buzdolabında soğutup servis yapın. Soğuk olarak servis edildiğinde lezzetini en iyi şekilde hissedeceksiniz. Bu enfes muzlu çikolatalı mousse'u sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!